Lue aina hoito- ja pesuohjeet

RINTALIIVIEN HOITO-OHJEET

Värilliset alusvaatteet pestään hieno- tai väripesuun tarkoitetulla ja valkoiset valkoisille vaatteille tarkoitetulla pesuaineella. Alusasut säästyvät värjäytymiseltä parhaiten, kun valkoiset ja värilliset alusasut pestään erillään.

”Käsin pesu” hoito-ohje tarkoittaa, että tuotteessa on materiaalia, joka ei siedä konepesua, esim. jokin materiaaliseos tai yksityiskohta (kaarituet, pitsit, koristeet).

Käsin pestessä on helpointa liottaa nestemäinen pesuaine veteen ja antaa alusasun liota enintään 5 min. Sen jälkeen likaisimmat kohdat hangataan varovasti käsin ja huuhdellaan. Alusasut olisi hyvä pestä heti käytön jälkeen, jos mahdollista ja antaa levätä kaapissa ennen seuraavaa käyttökertaa. Näin lycra saa tarvitsemansa palautumishetken.

Nykyisissä pesukoneissa olevalla ”käsin pesu-ohjelmalla”, voi rintaliivit pestä pesupussissa, hakasen kiinnitettynä. Monet alusvaatetoimittajista lupaavatkin jo konepesun pesupussissa, sillä kone huuhtoo huolellisemmin pesuaineen tuotteista pois. Käytä aina nestemäistä pesuainetta ja valitse hienopesu- tai villapesuohjelma, lämpötila 30-40 astetta ja vältä mahdollisuuksien mukaan linkousta.
Pesupussin käytöllä säästät paitsi liivejäsi, liivien kaaritukia, mutta saatat myös välttää mahdollisen kaarituen irtoamisen aiheuttaman laitevian.

Huuhteluaineen käyttöä on syytä välttää, sillä lycra voi löystyä ja mikrokuituisten alusvaatteiden hengittävyys häviää. Elastaani harmaantuu, muuttaen tuotteen väriä. Uima-asut veltostuvat ja haurastuvat.

Uikkarit ja alusasut kuivuvat parhaiten ilmavasti, suojattuna suoralta auringon valolta.
Pyri välttämään kuivausta patterilla, älä käytä kuivausrumpua. Näin alus- ja uima-asusi materiaalit kiittävät sinua ja palvelevat sinua kauemmin.

Muistutuksena vielä: Huuhtele uima-asusi hyvin meressä tai altaassa uinnin jälkeen, ja pese se aika ajoin pesuaineella! Näin jatkat uima-asusi käyttöikää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *