Blog

Kuapase ja hyrskytä

Kuapase ja hyrskytä

Kuapase ja hyrskytä, kehotan asiakasta. Ei varmasti ole ammattikieltä, ei oikeastaan ole tarkoituskaan. Pyrin ohjaamaan asiakasta liivien päälle oikein laittamisessa niin, että asia on muistissa kotonakin joka aamu, kun unenpöppöröisenä laitamme liivejä päälle.

Kuapase – pidä vasemmalla kädellä saman puolen kainalossa liivi paikallaan ja vedä oikealla kädelllä koko rinta ylä- ja alakainaloineen kuppiin. Olet siis pujottanut oikean käden jo valmiiksi pääntiestä kuppiin niin kauas, että sormet ulottuu mahdollisimman pitkälle kainaloon. Siis kaikki mitä kainalosta tulee siirretään eteen keskelle kuppiin. Sama tehdään myös oikealle rinnalle.

Hyrskytä- kun olet kuapaissut ota varovasti kupin yläreunasta kiinni ja hyrskytä siis “valuta” rinta kupin pohjalle. Helposti rintaliivi jää liian alas, jolloin oikean kokoinen liivi puristaa ja painaa -AUTS! Liivin jalan paikka on sielllä, missä mahanahka loppuu ja rintanahka alkaa eli rinnan kainalossa. Kupin yläreunasta varovasti nostamalla liivi nousee oikealle paikalleen.

“En minä muista tätä kotona kiireessä tehdä.”

“ Kyllä sinä muistat. Kun ensimmäisen kerran laitat liiviä päälle ja kuppi jää tyhjäksi, tulee ehkä mieleen, että olen myynyt sinulle liian suuren kupin. Silloin muistat, ai niin sehän käski kuapasta kainalot kyytiin. Kun olet tehnyt tämän ja rinta pursuaa kupista yli äyräiden tulee toinen ohje mieleen -” Hyrskytä” Silloin liivi nousee oikealle kohdalleen. Molemmat rinnat mahtuvat omille paikoilleen eikä syö  liivin ympärysmittaa.

“ Olen tottunut pitämään liiviä alempana”

“Niin huomaan, kun minä nostan liivin rinnan kainaloon, sinä haluat vetää sitä alaspäin. Alin kylkiluu ei tarvitse tukea rintaliiveistä, nostetaan liivit oikeaan paikkaan ja tuki tulee oikein rinnoillesi ja liivit istuvat hyvin päällesi.

RINTALIIVIOPAS

0161811ssaPrimadonna Deauville
Full cup -rintaliiveistä hyötyvät eniten muodokkaat naiset. Liivin leikkaus antaa erittäin naisellisen muodon ilman toppauksia. Full cup- rintaliivi on ensisijaisesti tarkoitetttu antamaan tukea suurelle povelle. Full cup -rintaliiveissä on kahden ja kolmen palan malleja, mutta myös saumattomia muotoon prässättyjä malleja.

 

Leona blogi

Fantasien Leona ja Primadonnan Divine
divine blogiJos haluat povellesi huomaamattoman kauniin muodon, on oikea valinta saumaton T-paitaliivi. T-paitaliiveja on niin topattuja kuintoppaamattomiakin. Mallia valitessa tulee huomioida paitsi rinnan kiinteys myös koko.

 

marie jo push up blogiMarie Jo:n Avero push up
Jos olet pienirintainen ja unelmoit näyttävämmistä muodoista, Push up -liivi on oiva valinta antamaan povellesi tukea ja ryhtiä. Suuremmallekin povelle tämä malli sopii mainiosti. Myös push up -liiviä valitessasi, on huomioitava mallin istuvuus.
 

 

Primadonnan pitsinen balkony liivi delight balkony                                                    Balkonyliivissä naisellinen povesi saa kauniin muodon lisäksi hyvän tuen, jonka jokaisen naisen povi ansaitsee. Parhaiten balkoyliivi sopii kiinteälle povelle, koosta riippumatta. Liivimalli on erinomainen valinta asun kanssa, missä on avara pääntie. Esim. juhlapuvun alle saat kyseisellä liivillä kauniin kurvikkaan ryhdin.

 

mj olkaimeton blogiMarie Jo:n olkaimeton liivi
Erittäin suosittu olkaimeton liivi on erinomainen valinta paitsi juhla- ja hääpukujen myös kevyiden kesävaatteiden alle. Stay up -liivi sopii paitsi pienelle ja keskikokoiselle myös suurelle povelle. Tarvittaessa voit ottaa avuksi huomaamattomat silikooniolkaimet. Tätä liivimallia voit helposti hyödyntää halter neck-pukujen ja -toppien kanssa niskan takaa menevän apuolkaimen kanssa tai ilman.

 

 

2393 blogiMiss Maryn ja Anita kaareton liivi5618 blogi
Oikeankokoiset ja hyvin istuvat rintaliivit näyttävät ja tuntuvat hyviltä, sekä antavat oikeanlaista tukea rinnoillesi. Satsaa laatuun ja useisiin eri malleihin. Kaarituettomat liivit ovat luonnollisen pehmeät ja joustavat rintaliivit, jotka tarjoavat liikkumisen vapautta. Kaarituettomia liivejä on niin muotoonprässttyinä kuin saumallisinakin.

 

6000110Primadonnan Sport kaarellinen urheiluliivi
Kun harrastat mitä tahansa liikuntaa, suosittelemme hyvän urheiluliivin hankkimista. Urheiluliivien malleissa ja leikkauksissa on huomioitu rinnan liikkuminen, jolloin vain urheiluliivi antaa parhaan mahdollisen tuen liikkuessasi ja samalla pitää ihon kuivan tuntuisena. Erikokoisille poville on erimallisia ja eri tukiasteisia liivejä niin kaarellisena kuin kaarettomanakin. Kun valitset urheiluliiviä, on tärkeää huomioida, että koko povi on liivissä, eikä pääse työntymään ulos kädentieltä tai pääntien puolelta. Hyvään urheiluliiviin sijoittaminen kannattaa.

 

anita kaareton imetysAnitan kaareton ja kaarellinen imetysliivi
anita kaarellinen imetysÄitiys- ja imetysliivi kannattaa valita todella huolella. Rinnan koon ja mallin muuttuessa tarvitset kaiken mahdollisen tuen povellesi.
Jo odotusaikana sinun kannattaa kiinnittää erityistä huomiota kaarituen malliin. Liian kapea kaarituki, painaessaan ikävästi rinnan sivuun ja samalla tukkiessaan maitotiehyen, saattaa aiheuttaa jopa rintatulehduksen. Sama pätee myös imetysliiveissä. Ensimmäisenä imetysliivinä kaareton malli on usein mukavampi ja toimii samalla myös mahdollisena yöliivinä. Älä käytä imetysliiviä, kun olet lopettanut imetyksen ja tarkasta sen hetkinen rintaliiviesi oikea koko rintaliivejä myyvässä erikoisliikkeessä ammattitaitoisen myyjän avustuksella, sillä usein rinnan malli ja koostumus muuttuu imetyksen aikana.

5349X blogiAnitan proteesirintaliivit ja proteesit 1051X blogi
on suunniteltu täydentämään toisiaan. Hyödynnä hyvinvointisi eduksi hyvien proteesirintaliivien lukuisat edut. Korkeampi kuppien väli ja tiiviisti istuva, joustava dekoltee tukevat proteesia turvallisesti, parhaalla mahdollisella tavalla. Liivien proteesitaskut on valmistettu iholle ystävällisestä materiaalista, yleensä puuvillasta tai mikrokuiduista. Proteesiliiveissä on selkäpuolelta säädettävät, joustavat olkaimet, joiden leveys lisääntyy liivikoon suuretessa ja pehmeästi myötäilevä alareuna tukee alhaalta ja tuntuu päällä miellyttävälle. Tavallista korkeammalle ulottuva kädentie peittää mahdolliset arvet.

 

 

 

Angoravillatuoteet sopivat moneen menoon

MITÄ ON ANGORAVILLA JA MISTÄ SITÄ SAADAAN?

Angoravilla eli angora on angorakanien karvasta saatava luonnonkuitu. Karvan annetaan kasvaa vähintään vuoden ajan. Karva leikataan tai kammataan ihanista pörr

öisistä angorakaneista. Vartailun vuoksi lammas keritään neljästi vuodessa.

Angoravilla valmistetaan erottamalla angorakanin karvasta peitinkarvat pois karstaamalla tai nyppimällä. Jäljelle jäävä pohjavilla on hyvin hienoa ja pitkää, paksuudeltaan noin 0,012 mm ja pituudeltaan noin 100–200 mm. Se on puhtaan valkoista ja silkinkiiltävää, ja sen lämmöneristyskyky on noin kymmenkertainen villaan verrattuna. 

Angorakanin pohjavillan pintaa peittää ohut vahakerros, jonka takia sileää ja kiiltävää karvaa on vaikea kehrätä langaksi. Siksi angoraa sekoitetaan useimmiten muihin kuituihin, kuten villaan, alpakkaan tai tekokuituihin.

Jäykempiä peitinkarvoja käytetään päällystakkikankaissa, joissa ne antavat materiaalille hieman ”piikikkään” tuntuman.

MIKSI VALITSISIN ANGORAVILLATUOTTEEN?

Angoravilla on kevyttä ja pehmeää, koska karva on erittäin ohutta ja siinä on paljon ilmaonkaloita. Tästä johtuen angoravillalla on hyvä lämmöneristyskyky. Karvan ja ilmaonkaloiden väliin varastoituu ilmaa, joka lämpiää ihmisen tuottaman oman lämmön ansiosta. Angoravilla luovuttaa lämpöä hitaasti ulos, siksi se tuntuu niin lämpimältä ja miellyttävältä ihoa vasten. Karvojen mikroskooppisen rakenteen ansiosta angoravilla on noin kahdeksan kertaa lämpimämpää kuin sama määrä lampaanvillaa. 


Angoralla on hyvä kosteuden imemiskyky. Se pystyy imemään 60 % kosteutta omaan painoonsa nähden (lampaanvilla 20 % ja puuvilla 35 %). Kosteus ei jää materiaaliin, vaan angora luovuttaa kosteutta hitaasti pois. Angorasta tehdyt tuotteet eivät ala tuoksua epämiellyttäviltä, koska angoran ilmanvaihtokanavat huolehtivat tuuletuksesta.

KENELLE ANGORATUOTTEET SITTEN SOPIVAT?

Angora on pehmeää, ja sillä on hyvä lämmöneristyskyky. Hyvien ominaisuuksien vuoksi, tuotteita voivat käyttää eri-ikäiset ihmiset eri tarkoituksiin. Listaan tähän muutamia esimerkkejä. 

Sinulle, joka palelet helposti tai kärsit heikosta ääreisverenkierrosta, 70 % naisista kärsii palelevista jaloista.
Sinulle seniori tai, jonka ääreisverenkierto heikentyy, angora on hyvä valinta.
Sinä seniorin omainen, voit auttaa hankkimalla angoralämmittien omaisellesi.
Sinulle, joka haluavat pukeutua miellyttävään, lämpöiseen materiaalin esim. saunan, uinnin (avantouinti) jälkeen
Sinulle, joka  työskentelet ulkona tai esimerkiksi pakkashuoneissa

Sinulle, joka  urheilet esim. pyöräilet, sauvakävelet tai hiihdät 

Sinulle, jos sairastat diabetesta, reumaa tai kärsit muista nivelkivuista

MITEN SAISIN PIDETTY JALKANI LÄMPIMINÄ?

“Käytä jalkineita, jotka eivät purista ja estä verenkiertoa ja liiku säännöllisesti mahdollisuuksiesi mukaan.

Kokeile lämmintä jalkakylpyä, kunhan vain muistat, että kylmiä varpaita ei ole hyvä lämmittää liian nopeasti esimerkiksi kuumaa patteria vasten. Tämä voi aiheuttaa kylmänkyhmyjä. Jalkakylpy lämmittää jalat hellävaraisemmin.” 

Vaikka kylmiä varpaita ei kannata kuumaa patteria vasten laittaa, voit lämmittää villasukat patterilla ja laittaa lämpimät sukat jalkaan.

 “Juo paljon vettä ja käytä jalkavoidetta. Kun ihon kosteustasapaino on kunnossa, toimii sen lämmönsäätely paremmin. Käytä luonnonmateriaalista valmistettuja sukkia.” 

Myös luonnonmateriaaleissa on eroja, villa, merinovilla ja nagora sekä babu ovat lämpimämpia kuin puuvilla. Villan, merinovillan sekä angoran hyviin puoliin kokemuksesta luen sen, etteivät nämä sukat kosteinakaan tunnu kylmiltä.  

(Lähde: Iltalehti 1.3.2010, jossa lainattu Daily Mail)

Kotikonstit kunniaan myös kylmien kinttujen kanssa: villasukat, kokeile myös kenkiin paljaaseen jalkaan, liikunta ja riittävästä ravinnon saannista huolehtiminen auttavat ensihätään. Lämmin keitto pistää veret kiertämään varpaisiin saakka. Tämähän on kokeiltu ja hyväksi todettu, vanhan ajan konsti.

MITEN HOIDAN ANGORAVILLATUOTTEITANI?

Ole tarkkana pesu- ja hoito-ohjeiden noudattamisen kanssa, koska angoravillan vanuuntumis– ja huopaantumiskyky ovat erinomaisia.

“Voitte uskoa että olen kokeillut, angorahartialämmittimestä, siis omastani, joka oli kokoa XL, tuli kerta kuivausrumpuretkellä koko XS. Aina silloin tällöin testaan vahingossa erilaisten materiaalien kuivausrummunsietokykyä.”, (Johanna)

Ole siis tarkkana!

Angoratuotteiden hoito- ja pesuohjeet on merkitty tuotteisiin. Noudata niitä.

Pesumerkkiryhmät:

a_vesipesu.jpg   a_valkaisu.jpg   a_rumpukuivaus.jpg      a_silitys.jpg   a_kemiallinenpesu.jpg        
VESIPESU   VALKAISU   RUMPUKUIVAUS   SILITYS   KEMIALLINEN PESU   
  • Käsinpesu 40 °C tai pesukoneessa villapesuohjelma 40 °C
  • Kloorivalkaisu kielletty
  • Silitys kielletty
  • Rumpukuivaus kielletty
  • Kemiallinen pesu kielletty

Kiitos Medima-angoratuotteiden maahantuojalle kattavasta tietopaketista.
Meiltä Liivisopista löydät ihanat Mediman angoratuotteet.

”Ihannepovi on vuosisatojen saatossa ollut milloin uhkeampi, milloin poikamaisen lattea”

Rintaliivit ovat sidoksissa naisen sosiaaliseen asemaan yhteiskunnassa. Naiset ovat käyttäneet rintaliivejä rintojen tukemiseen ja katseilta peittämiseen jo vuosisatoja.

Historiankirjoituksissa on paljon mainintoja naisista, jotka ovat käyttäneet erilaisia virityksiä rintojen peittämiseen, ja kohottamiseen ylöspäin. Minoalaisen kulttuurin historiassa on mainintoja alkeellisista rintaliiveistä 2500 eaa.

https://video.glamour.com/watch/the-history-of-the-bra

1600-luvulta 1800-luvulle varakkaat naiset käyttivät korsetteja, eräänlaisia rintaliivien esimuotoja. Korsetti työnsi rintoja ylöspäin. Jo tänä aikana oli erilaisia rintaliivivirityksiä. Yleisin on ehkä ollut poikittaissuunnassa kahtia halkaistu korsetti, jonka ylemmällä osalla tuettiin rintoja.

1900-luvun alussa markkinoille tuli alkeellisia rintaliivejä. Rintaliivejä ryhdyttiin valmistamaan teollisesti 1930-luvulta lähtien. Sittemmin rintaliivit yleistyivät ja valtasivat tilan korseteilta. Myös erilaisia toppeja on tullut markkinoille.

1970-luvulta lähtien rintaliivimallien määrä on kasvanut räjähdysmäisesti. 1970-luvulla naisella saattoi olla yhdet rintaliivit, mutta nykyään niitä on useita erilaisia.

https://anna.fi/lifestyle/muoti/

 

Lue aina hoito- ja pesuohjeet!

RINTALIIVIEN HOITO-OHJEET

Värilliset alusvaatteet pestään hieno- tai väripesuun tarkoitetulla ja valkoiset valkoisille vaatteille tarkoitetulla pesuaineella. Alusasut säästyvät värjäytymiseltä parhaiten, kun valkoiset ja värilliset alusasut pestään erillään.

”Käsin pesu” hoito-ohje tarkoittaa, että tuotteessa on materiaalia, joka ei siedä konepesua, esim. jokin materiaaliseos tai yksityiskohta (kaarituet, pitsit, koristeet).

Käsin pestessä on helpointa liottaa nestemäinen pesuaine veteen ja antaa alusasun liota enintään 5 min. Sen jälkeen likaisimmat kohdat hangataan varovasti käsin ja huuhdellaan. Alusasut olisi hyvä pestä heti käytön jälkeen, jos mahdollista ja antaa levätä kaapissa ennen seuraavaa käyttökertaa. Näin lycra saa tarvitsemansa palautumishetken.

Nykyisissä pesukoneissa olevalla ”käsin pesu-ohjelmalla”, voi rintaliivit pestä pesupussissa, hakasen kiinnitettynä. Monet alusvaatetoimittajista lupaavatkin jo konepesun pesupussissa, sillä kone huuhtoo huolellisemmin pesuaineen tuotteista pois. Käytä aina nestemäistä pesuainetta ja valitse hienopesu- tai villapesuohjelma, lämpötila 30-40 astetta ja vältä mahdollisuuksien mukaan linkousta.
Pesupussin käytöllä säästät paitsi liivejäsi, liivien kaaritukia, mutta saatat myös välttää mahdollisen kaarituen irtoamisen aiheuttaman laitevian.

Huuhteluaineen käyttöä on syytä välttää, sillä lycra voi löystyä ja mikrokuituisten alusvaatteiden hengittävyys häviää. Elastaani harmaantuu, muuttaen tuotteen väriä. Uima-asut veltostuvat ja haurastuvat.

Uikkarit ja alusasut kuivuvat parhaiten ilmavasti, suojattuna suoralta auringon valolta.
Pyri välttämään kuivausta patterilla, älä käytä kuivausrumpua. Näin alus- ja uima-asusi materiaalit kiittävät sinua ja palvelevat sinua kauemmin.

Muistutuksena vielä: Huuhtele uima-asusi hyvin meressä tai altaassa uinnin jälkeen, ja pese se aika ajoin pesuaineella! Näin jatkat uima-asusi käyttöikää.

 

Kuva: http://www.teknokemia.fi

TUNNE RINTASI

unnamed

RINTOJEN OMATARKKAILU

Tunne rintasi.fi sivustolla kerrrotaan: ”Omatarkkailussa käytettävä tekniikka on yli sata vuotta vanha. Sen kehitti itävaltalainen lääkäri jo 1800-luvun lopulla. Tekniikka on yksinkertainen ja tehokas. Pystyt säännöllisellä omatarkkailulla löytämään jopa 1 cm kokoisen kyhmyn rinnastasi. Säännöllisyys on tärkeää, jotta tunnet rintasi niin hyvin, että tiedät jos niissä tapahtuu muutoksia.

Kun aloitat omatarkkailun, tee sitä aluksi kerran viikossa, jotta saat tuntumaa siihen, miltä rinnat tuntuvat kuukauden eri vaiheissa. Sen jälkeen kerran kuukaudessa riittää. Jos sinulla on kuukautiset, tee omatarkkailu heti kuukautisten jälkeen, koska rinnat ovat silloin pehmeimmillään. Ennen kuukautisia rinnat voivat aristaa ja niihin voi kertyä nestettä. Jos sinulla ei ole kuukautisia, valitse kuukaudesta tietty aika, jolloin tutkit rintasi. Ne voivat olla kuukauden tärkeimmät minuutit!”

Lue lisää osoitteesta https://www.tunnerintasi.fi/

#tietolisääterveyttä #tunnerintasi